Distanță cros: 11 km
Oră start: 10:00 AM
Locație start: Pe breteaua adiacentă cu Aleea Privighetorilor, lângă Academia de Poliție

Marcaj: Traseul va fi marcat cu bandă Intersport, albastru cu roșu. Vă rugăm să ignorați marcajele de vopsea de pe pomi, indiferent de culoare sau formă (săgeți, x-uri, puncte). Ele nu ne aparțin și pot indica o direcție greșită. La schimbările de direcție vom folosi pe cât de mult posibil marcajul cu bandă, dublat de voluntari. Chiar și asa, recomandăm recunoașterea traseului pentru cei ce pot să o facă.

Timp limită: 2 ore

Teren: 80% potecă/drum de pământ, care poate prezenta denivelări, rădăcini de copac sau poate fi acoperită cu pat de frunze. În funcție de precipitații și temperaturi, anumite porțiuni pot fi acoperite cu noroi. Cu echipament adecvat anotimpului și suprafeței de alergare (trail) și cu atenție, puteți transforma această experiență într-una plăcută și unică.

Puncte de hidratare: Vor exista puncte de hidratare cu apă, izotonic, ceai, fructe, ciocolată, unul în zona de start, iar al 2-lea la kilometrul 7,3. La km 4 este amenajat un punct de hidratare doar cu apă.

Descrierea traseului: Luăm startul de pe breteaua adiacentă cu Aleea Privighetorilor, lângă Academia de Poliție și facem stânga pe aleea asfaltată. Ținem drept pe alee până când intram în pădure. Alergăm înainte urmând marcajul, după 500 m facem stânga la 90 de grade și ținem poteca largă de 2 m până când ajungem într-un drum forestier. Acolo facem stânga și alergăm spre Aleea Padina până când intrăm pe o noua potecă din partea dreaptă, potecă ce face dreapta după 100 de metri și din nou dreapta după alți 400 de metri. De aici, traseul are porțiuni drepte de alergare pe potecă, combinate cu schimbări de direcție care vor fi semnalizate participanților în timp util de către voluntari sau marcaje vizibile. Ajungem astfel pe un frumos drum forestier mai larg și acoperit de frunze, ce taie pădurea pe orizontală. Urmează o buclă ce ne va aduce din nou pe acest drum, însă puțin mai înainte, astfel încât să nu vă deruteze dacă vedeți alergători pe acest drum, în față, iar voi veți avea marcaj/voluntar care vă va instrui să faceți dreapta. Revenim în acest drum și îl traversăm spre Drumul Pădurea Pustnicu, iar spre capăt, fără să ieșim din pădure, o luăm la dreapta. Alergăm acum la marginea pădurii, lăsăm pe stânga cartierul de blocuri Greenfield și apoi, înainte de drumul Vadul Moldovei, fără să ieșim din pădure, facem dreapta, direcția de alergare fiind paralelă cu acest drum. Ajungem astfel la kilometrul 7,3, unde este și punctul de alimentare numărul 2. Aici, cele două trasee se despart. Traseul de cros face dreapta, iar cel de semimaraton stânga. Așadar, facem dreapta pe drumul forestier și alergăm 100 metri pentru ca apoi să intrăm în pădure în stânga. Alergăm încă 350 de metri pe poteca largă și apoi facem dreapta, urmând marcajul pana la kilometrul 9,2. Aici ajungem în aleea asfaltată din pădure. Facem dreapta și alergăm până în punctul de intrare în pădure de la dus. Acolo facem stânga pe aleea asfaltată către finish. În capătul străzii facem dreapta către locul de unde am plecat, ajungând la FINISH după 11 km! Felicitări! 🙂