Distanță cros: 11 km
Oră start: 10:00 AM
Locație start: Pe breteaua adiacentă cu Aleea Privighetorilor, lângă Academia de Poliție

Marcaj: Traseul va fi marcat cu bandă Intersport, albastru cu roșu. Vă rugăm să ignorați marcajele de vopsea de pe pomi, indiferent de culoare sau formă (săgeți, x-uri, puncte). Ele nu ne aparțin și pot indica o direcție greșită. La schimbările de direcție vom folosi pe cât de mult posibil marcajul cu bandă, dublat de voluntari. Chiar și asa, recomandăm recunoașterea traseului pentru cei ce pot să o facă.

Timp limită: 2 ore

Teren: 80% potecă/drum de pământ, care poate prezenta denivelări, rădăcini de copac sau poate fi acoperită cu pat de frunze. În funcție de precipitații și temperaturi, anumite porțiuni pot fi acoperite cu noroi. Cu echipament adecvat anotimpului și suprafeței de alergare (trail) și cu atenție, puteți transforma această experiență într-una plăcută și unică.

Puncte de hidratare: Vor exista puncte de hidratare cu apă, izotonic, ceai, fructe, ciocolată, unul în zona de start, iar al 2-lea la kilometrul 7. La km 4 este amenajat un punct de hidratare doar cu apă.

Descrierea traseului: Luăm startul de pe breteaua adiacentă cu Aleea Privighetorilor, lângă Academia de Poliție și facem imediat stânga pe aleea asfaltată. Ținem drept pe alea până ajungem la pădure. Facem stânga pe drumul asfaltat. Alergăm înainte urmând marcajul, dupa 500 m facem dreapta la 90 de grade, intrăm în pădure pe drumul forestier și facem stânga pe o alee în pădure. De aici, traseul are porțiuni drepte de alergare pe poteca combinate cu schimbări de direcție care vor fi semnalizate participanților în timp util de către voluntari sau marcaje vizibile. Ajungem astfel pe un frumos drum forestier mai larg și acoperit de frunze ce taie pădurea pe orizontală. Urmează o buclă ce ne va aduce din nou pe acest drum, însa puțin mai înainte, așa că să nu vă deruteze dacă vedeți alergători pe acest drum în față, iar voi veți avea marcaj sau voluntar care vă va cere să faceți dreapta. Se revine în acest drum și îl traversăm spre Drumul Pădurea Pustnicu, iar spre capăt, fără să ieșim din pădure, o luăm la dreapta. Alergăm acum la marginea pădurii, lăsăm pe stânga cartierul de blocuri Greenfield. Urmând marcajul, se face dreapta, se aleargă printr-o frumoasă alee din pădure, ajungem din nou la un drum pavat, facem stânga, alergăm înca 300m și apoi facem iar stânga. Alergăm până ajungem iar lângă Cartierul Greenfield, facem dreapta și apoi, înainte de drumul Vadul Moldovei, fără să ieșim din pădure, facem dreapta, direcția de alergare fiind paralelă cu acest drum. Ajungem astfel la kilometrul 7 unde este și punctul de alimentare numarul 2. Aici, cele doua trasee se despart. Traseul de cros face dreapta, iar cel de semimaraton stânga. Așadar, facem dreapta pe drumul forestier pentru 100 metri ca apoi să intrăm în padure, în stanga. Încă 350 metri pe poteca largă si apoi facem dreapta urmând marcajul pana la kilometrul 9,3. Aici ajungem în aleea asfaltată din pădure. Facem dreapta și alergăm până la barieră, pe asfalt. Acolo facem stânga pe aleea asfaltată către finish. În capătul străzii facem dreapta și ne bucuram de FINISH dupa 11km! Felicitări! 🙂