Regulamentul oficial de organizare și desfășurare a competiției
„Băneasa Race”

organizată de Asociația „TRĂIESC SĂNĂTOS”, ce va avea loc

duminică, 14 APRILIE 2019

Acest regulament se aplică în cadrul competiției sportive de amatori Băneasa Race, competiție organizată de Asociația Trăiesc Sănătos, ce va avea loc duminică, 14 aprilie 2019.

Prin participarea la acest Eveniment, participanții sunt de acord să respecte și să se conformeze tuturor prevederilor, termenilor și condițiilor prezentului Regulament Oficial și a legislației în vigoare aplicabile. De asemenea, participanții trebuie să semneze declarația pe proprie răspundere, pusă la dispoziție de către Organizatori cu ocazia ridicării kitului de participare.

1.CARACTERISTICILE COMPETIȚIEI

Băneasa Race este o competiție în aer liber, traseul desfășurându-se pe poteci și drumuri forestiere din pădurea Băneasa și pădurea Tunari din nordul Bucureștiului. Participanții își pot alege una dintre cursele la care doresc să participe: Cros – 10,5 kilometri sau Semimaraton 21 kilometri. Vârsta minimă pentru înscrierea în concurs este de 18 ani. 

2.CONTRIBUȚIA PENTRU PARTICIPARE

Contribuția pentru participare pentru fiecare cursă în parte, cea de cros și cea de semimaraton, variază în funcție de numărul de locuri, după cum urmează:

de la 1 la 100: 90 lei

de la 101 la 200: 100 lei

de la 201 la 300: 110 lei

de la 301: 120 lei

Aceasta include:

Kitul de concurs (număr de concurs, cip pentru cronometrare, produs de alergare, medalie de finisher, alte produse din partea partenerilor)

Acces la punctul de revitalizare

Medalie de finisher și diplomă de participare electronică

Masă (o porție de mâncare caldă) imediat după terminarea cursei

Dreptul de participare la tombola de după festivitatea de premiere DOAR pentru cei prezenți.

3.ÎNSCRIERE

Participanții trebuie să completeze formularul online de înscriere de pe site-ul oficial www.baneasarace.ro, secțiunea Inscrie-te conform instrucțiunilor din pagina respectivă. 

Fiecare participant semneaza la inscriere o declaratie pe proprie raspundere prin care declara ca este apt sa alerge, intelege si recunoaste riscurile de accidentare (riscuri identificabile dar nu numai)  ce pot aparea pe traseu si le asuma in totalitate si va exonera de orice raspundere orgaizatorii si sponsorii evenimentului in cazul in care vor suferi orice fel de prejudiciu, accident sau deces.

Plata contributiei se poate face online, cu cardul bancar, sau prin transfer bancar, in functie de perioada, in maxim 3 zile lucratoare de la inscriere, conform indicatiilor din mesajul de confirmare primit dupa inregistrare.

In cazul neachitarii contributiei in acest termen, procesul de inscriere trebuie reluat cu aplicarea conditiilor de la reluarea inscrierii.

Nu se fac inscrieri si validari la fata locului. Nu se achita inscrieri cash.

Ultima zi de inscrieri online este 7 APRILIE (in limita locurilor disponibile). Incepand cu 1 APRILIE nu se mai poate rezerva marimea tricoului / tipul de mancare / valul din care se ia startul;  acestea vor fi alocate aleator. 

*** In cazul retragerii din competitie, contributia de participare nu va fi returnata.

Locurile sunt transmisibile unei alte persoane sau participantii se pot muta de la o cursa la alta pana la data de 1 APRILIE si numai dupa achitarea unei taxe de 20 lei/loc exclusiv online cu cardul bancar. Dupa aceasta data nu se mai pot face modificari in lista de start.

4.PREMII SI CLASAMENT

Fiecare cursa va avea clasament propriu ce va contine timpul fiecarui alergator si locul la general precum si la categoria din care face parte.

Categoriile sunt urmatoarele:

Semimaraton:

OPEN si 18-29; 30-39; 40-49; 50+ feminin/masculin

Cross 10km:

OPEN si 18-29; 30-39; 40-49; 50+ feminin/masculin

  • castigatorii la categoriile de varsta vor primi diploma / cupa (care se va ridica in ziua evenimentului, pana la ora 14.00, de la INFO POINT)

* * *

Premii in bani primesc particiantii de la semimaraton categoria OPEN clasati pe primele 8 locuri, fete/baieti si de la cros 10.5km OPEN primii 5, fete si baieti.

Pentru detalii accesati sectiunea PREMII in site.

Castigatorii premiilor in bani, vor trimite in maximum 10 zile lucratoare de la data evenimentului, pe adresa de e-mail contact@baneasarace.ro, serie de buletin (folosita la inscriere), nume complet si un cont bancar personal in RON (nu al unor terti). PREMIILE NU SE ACHITA CASH! premiile se achita doar electronic in conturi in moneda RON.

  • premiile nerevendicate in termenul de 10 zile nu se vor plati

5.ECHIPAMENT RECOMANDAT

Bluza de alergare cu maneca scurta / lunga (in functie de temperatura)

Jacheta alergare rezistenta la vant si impermeabila

Pantaloni alergare

Borseta/centura de hidratare

Telefon mobil functional

Pantofi sport cu talpa aderenta, tip trail

In functie de conditiile meteo de la start, anumite lucruri din echipamentul recomandat pot deveni obligatorii.

6.NUMAR CONCURS

Numarul de concurs este obligatoriu. Acesta trebuie afisat in fata, vizibil, pe toata perioada desfasurarii concursului. Numarul purtat corect va face identificarea mai usoara inclusiv pentru fotografiile de dupa cursa, care vor fi afisate pe siteul si aplicatia MyRaceStory.

7.CRONOMETRAREA

Cronometrarea se va face la secunda cu ajutorul cipurilor electronice de unica folosinta aflate pe spatele numarului de concurs. Timpul pe baza caruia se va intocmi clasamentul va fi timpul brut, adica cel dintre momentul startului si trecerea liniei de finish. In masura in care va fi posibil, vom oferi alergatorilor si timpul net, adica cel dintre trecerea liniei de start si trecerea liniei de finish, insa acest timp nu va fi luat in calcul la alcatuirea clasamentului. Daca 2 concurenti alearga traseul in acelasi timp, unul va primi locul x, iar celalat locul x+1.

8.INMANAREA KITULUI DE CONCURS

Ridicarea kitului de concurs se va face pe baza actului de identitate si a declaratiei pe proprie raspundere semnata de catre participant. Declaratia va fi trimisa fiecarui participant odata cu emailul de confirmare a inregistrarii. Kiturile vor fi inmanate EXCLUSIV in zilele, orele si locatia anuntate in sectiunea PARTICIPANTI / KIT. In cazul in care participantul nu poate ajunge sa ridice kitul, declaratia trebuie semnata de participant si un martor care poate ridica si inmana kitul. ”

9.TRASEU CONCURS TRAIL

Locație start: breteaua paralela cu Aleea privighetorilor, langa Academia de Politie, în pădurea Băneasa (zona de nord a Bucureștiului), duminica, 14 APRILIE 2019, dupa cum urmeaza:

Semimaraton – 21 km: ora start 10.00 AM | timp limita: 3h

Cros – 10,5 km: ora start 10:00 AM | timp limita 1h45′

Accesul se poate face cu mașina personală sau cu autobuzul 301 (de la Piata Romana sau Piata Charles de Gaulle) pana la statia Restaurant Baneasa.

Suprafata de alergare este in proportie de aproximativ 80% pamant si poate prezenta denivelari, radacini de copac sau poate fi acoperita cu pat de frunze. In functie de precipatii si temperaturi, anumite portiuni pot fi acoperite cu noroi. Alergatorii sunt obligati sa poarte echipamentul adecvat anotimpului si suprafetei de alergare (trail).

Posturile de hidratare vor fi amplasate in zona de start/finish, la kilometrul 3,5, la kilometrul 7,3 (traseul de cros si semimaraton), respectiv 18,2 (traseul de semimaraton) si kilometrul 14,4 (traseul de semimaraton). Posturile de control vor fi amplasate la fiecare schimbare majora de directie si au ca scop observarea trecerii concurentilor dupa numarul de concurs, precum si rol de optimizare a orientarii alergatorilor.

In semn de respect pentru mediul inconjurator, este interzisa sub orice circumstanta aruncarea resturilor, ambalajelor, paharelor sau orice alte obiecte/materiale pe traseul de concurs.

Organizatorul isi rezerva dreptul de a opri un participant in cazul in care acesta este accidentat iar continuare cursei poate duce la agravarea situatiei pentru el sau cei din jur. Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea sa continue cursa indiferent de motiv trebuie sa-i informeze imediat pe organizatori la punctele de control sau sunand la numarul de telefon aflat pe numarul de concurs.

Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica traseul in orice moment, modificarile de traseu vor fi anuntate in prealabil. Organizatorii isi rezerva dreptul de a anula/amana cursa in cazuri exceptionale cu conditia ca toti participantii sa fie anuntati in prealabil. In cazul unor conditii meteorologice nefavorabile sau/si alte conditii speciale organizatorii isi rezerva dreptul de a opri cursa sau de a modifica bariera orara si/sau traseul. In caz de forta majora, prin aceasta intelegem orice evenimente care ar putea influenta buna desfasurare a evenimentului cum ar fi: inundatii majore, dezastre naturale sau evenimente politice majore care ii determina pe organizatori sa anuleze competitia, taxa de participare nu va fi returnata, se va stabili alta data pentru desfasurarea competitiei.

10.RESPECTAREA INSTRUCTIUNILOR DE SIGURANTA

Alergarile prin padure presupun mai multe elemente care trebuie luate în considerare astfel incat sa evitati evenimentele neplacute si sa va puteti bucura cat mai mult de eveniment. Respectarea prevederilor de siguranţă reprezinta un gest simplu si necesar.

Daţi întotdeauna dovadă de prudenţă, traseul este unul virajat, iar alergarea prin padure presupune evitarea denivelarilor, crengilor, cioturilor, si in general a elementelor specifice unui teren accidentat. Organizatorul nu isi asuma nici o responsabilitate in cazul unei accidentari, invaliditate, vatamare corporala grava sau chiar deces. Organizatorul nu isi asuma nici o responsabilitate pentru pierderi sau pagube materiale, expunere la circumstante extreme: boala, contact/coliziune cu alti participanti, spectator, voluntari, conditii meteorologige nefavorabile, accidentari provocate de conditiile alergarii in padure: intepaturi de viespi, interactiunea cu animale salbatice (porci mistreti, caprioare, caini etc.). Nu vă învinuiţi dacă daţi dovadă de o prudenţă care poate părea excesivă. Urmaţi-vă instinctul şi nu ezitaţi să faceţi apel la echipele de prim ajutor în caz că vă simţiţi rău sau aveti o stare de leşin sau sa sunaţi la numerele de urgenţă tiparite pe numarul de concurs in cazul in care observati o persoana care are nevoie de ajutor.

In cazul in care observati un incident sau o persoana care are nevoie de ajutor anuntati acest lucru imediat la unul din numerele de urgenta tiparite pe numarul de concurs, si anuntati cel mai apropiat voluntar de traseu, invers directiei de alergare daca estimati ca e la mai putin de 3 minute de alergat, sau in directia de alergare. Anutarea voluntarului este extrem de importanta pentru a identifica zona din traseu unde are loc incidentul!

Aprecierea corectă a limitelor, cât mai exact posibil, este imperativă pentru a vă gestiona efortul şi a evita să vă asumaţi riscuri. Dacă acest lucru este posibil, rămâneţi în apropierea celorlalţi alergători. Păstraţi-vă simţurile ascuţite fiti cat mai lucizi. Este strict interzis sa ascultati muzica in casti sau sa obturati sunetul mediului inconjurator pe parcursul alergarii!

Asiguraţi-vă ca aveti echipamentul potrivit pentru vremea si temperatura din timpul evenimentului. Gândiţi-vă la necesarul de alimente şi la maniera în care vă veţi administra alimentaţia în timpul cursei.

Informati-va dinainte asupra caracteristicilor traseului si poziţionarea exactă a punctelor cu rezerve alimentare şi a celor de prim ajutor. Exista cinci punte de hidratare: start, km 3,5, km7,3, km 14,4, km 18,2, finish. Exista 2 puncte de prim ajutor: start/finish, km 7,3/km 18,2. Tineti cont ca datorita terenului accidentat si a potecilor inguste, interventia auto este ingreunata, iar in unele locuri imposibila.

Urmati intotdeauna marcajul indicat de organizatori. Tineti cont ca in padure puteti intalni animale salbatice, incercati sa evitati orice contact cu acestea. Va recomandam sa aveti telefonul mobil pe tot parcursul alergarii.

11.DREPTURI DE AUTOR

Prin inregistrarea in competitie, toti participantii vor autoriza automat organizatorii, inclusiv partenerii curselor, sa foloseasca si sa reproduca orice material continand declaratii sau imagini cu participantii in alergare sau nu. Organizatorii pot da aceste materiale unei terte persoane fara aprobarea participantilor; aceasta libertatea se poate exercita pe orice perioada de timp.

12.NOTE FINALE SI PENALIZARI

Participantii sunt obligati ca inainte de ziua evenimentului sa citeasca si sa urmeze instructiunile prezentatate in sectiunea Ziua cursei” de pe site-ul evenimentului www.baneasarace.ro si, de asemenea, sa asculte si sa urmeze instructiunile organizatorilor la locul de desfasurare al evenimentului.

Prin participarea la această competiţie, participanţii sunt de acord să respecte şi să se conformeze tuturor prevederilor, termenilor şi condiţiilor prezentului Regulament.

Regulamentul este întocmit şi este făcut public conform legislaţiei româneşti, fiind disponibil pe site-ul www.baneasarace.ro. Organizatorii îşi rezervă dreptul de a modifica sau schimba prezentul Regulament Oficial, urmând ca astfel de modificări să intre în vigoare numai după publicarea unui anunţ prealabil de prezentare a acestor modificări pe site-ul www.baneasarace.ro

Aceste abateri duc la descalificare: daca numarul de concurs nu este prins pe tricou / bluza pe partea din faţă.

Va fi descalificat automat orice alergător care nu poartă numărul de concurs pe tricou, poartă alt număr de concurs în locul celui primit din partea organizatorului.

Schimbarea sau înlocuirea numărului (inclusiv în cazul pierderii) nu este permisa in ziua cursei şi nici schimbarea numerelor de concurs între alergători.

Ratarea unui punct de control.

Nerespectarea regulilor competitiei.

Comportament nesportiv fata de alti participanti, oficiali, public sau alte persoane.

Aruncarea de resturi, ambalaje, pahare sau alte obiecte/lucruri in padure.

Organizatorii se obligă, de asemenea, să respecte prevederile Legii nr. 677/2001 privind protecţia datelor personale. Prin urmare, organizatorii se angajează să păstreze confidenţialitatea datelor personale ale participanţilor şi câştigătorilor la prezenta competiţie şi să le utilizeze conform prezentului Regulament şi legislaţiei în vigoare. Organizatorii nu sunt responsabili pentru nicio expunere neautorizata a informatiilor personale si confidentiale cauzate de atacuri cibernetice sau furtul de date

Prin inscrierea la Baneasa Race, participantii sunt de acord sa primeasca mesaje din partea organizatorului despre activitatea acestuia, despre alte evenimente organizate de acesta sau la care acesta are calitatea de partener.