Distanta cros: 10,5 km
Ora start: 10:00 AM
Locație start: pe breteaua adiacenta cu Aleea Privighetorilor, langa Academia de Politie
Marcaj: traseul va fi marcat cu banda Intersport, albastru cu rosu. Va rugam sa ignorati marcajele de vopsea de pe pomi indiferent de culoare sau forma (sageti, x-uri, puncte). Ele nu ne apartin si pot indica o directie gresita. Vom folosi pe cat de mult posibil la schimbarile de directie marcajul cu banda dublat de voluntari. Chiar si asa, recomandam recunoasterea traseului pentru cei ce pot sa o faca.
Timp limita: 2 ore.
Teren: 80% poteca/drum de pamant care poate prezenta denivelari, radacini de copac sau poate fi acoperita cu pat de frunze. In functie de precipatii si temperaturi, anumite portiuni pot fi acoperite cu noroi. Cu echipamentul adecvat suprafetei de alergare (trail) si cu atentie, poti transforma aceasta experienta intr-una placuta si unica.
Puncte de hidratare: vor exista puncte de hidratare cu apă, isotonic, ceai, fructe, ciocolată, unul in zona de start, iar al 2-lea la kilometrul 7.3. La km 4 este amenajat un punct de hidratare doar cu apa.
Descriere traseu: Luam startul de pe breteaua adiacenta cu Aleea Privighetorilor, langa Academia de Politie si facem imediat stanga pe aleea asfaltata. Tinem drept pe aleea pana cand intram in padure. Alergam inainte urmand marcajul, dupa 500 m facem stanga la 90 de grade si tinem poteca larga de 2 m pana cand ajungem intr-un drum forestier. Acolo facem stanga si alergam spre Aleea Padina pana cand intram pe o noua poteca din partea dreapta, poteca ce face dreapta dupa 100 metri si din nou dreapta dupa alti 400 metri. De aici, traseul are portiuni drepte de alergare pe poteca combinate cu schimbari de directie care vor fi semnalizate participantilor in timp util de catre voluntari sau marcaje vizibile. Ajungem astfel pe un frumos drum forestier mai larg si acoperit de frunze ce taie padurea pe orizontala. Urmeaza o bucla ce ne va aduce din nou pe acest drum, insa putin mai inainte, asa ca sa nu va deruteze daca vedeti alergatori pe acest drum, in fata, iar voi veti avea marcaj/voluntar care va va cere sa faceti dreapta. Revin in acest drum si il traversam spre Drumul Padurea Pustnicu, iar spre capat, fara sa iesim din padure, o luam la dreapta. Alergam acum la marginea padurii, lasam pe stanga cartierul de blocuri Greenfield si apoi, inainte de drumul Vadul Moldovei, fara sa iesim din padure, facem dreapta, directia de alergare fiind paralela cu acest drum. Ajungem astfel la kilometrul 7,3 unde este si punctul de alimentare numarul 2. Aici, cele doua trasee se despart. Traseul de cros face dreapta, iar cel de semimaraton stanga. Asadar, facem dreapta pe drumul forestiar pentru 100 metri ca apoi sa intram in padure in stanga. Inca 350 metri pe poteca larga si apoi facem dreapta urmand marcajul pana la kilometrul 9,2. Aici ajungem in aleea asfaltata din padure. Facem dreapta si alergam pana in punctul de intrare in padure de la dus. Acolo facem stanga pe aleea asfaltata catre finish. In capatul strazii facem dreapta catre locul de unde am plecat, la FINISH dupa 10,5 km! Felicitari! :).